25. January 2015 08:38

DS indstiller Anders Thomsen Sports- og Kulturpris

Efter meget flotte præstationer på vandet igennem flere år indstiller Dragør Sejlklub Anders Thomsen til Dragørs Kommunes Sports- og Kulturpris.

Anders Halsteen Thomsen (26 år) fejrede nytår med at være nr. 1 på den internationale verdensrangliste i den olympiske 49er jolle sammen med sin styrmand Jonas Warrer. De to sejlere er favoritter til at repræsentere Danmark ved OL i Rio i 2016.

Placeringen som nr. 1 på den internationale verdensrangsliste for 49er joller kommer efter bl.a. følgende placeringer i 2014:

• Sølv ved VM i Santander (som sikrede Danmark en nationsplads til OL i 2016)
  • Bronze ved EM i Helsinki
  • Nr. 4 ved De Sydamerikanske Mesterskaber

Af Anders’ andre resultater i de senere år kan nævnes:

• EM-Sølv i 49er 2012 og Guld ved 49er Ungdoms VM i 2011.

Anders har været medlem af Dragør Sejlklub siden 1998, hvor han startede med at sejle i optimistjolle som 10-årig. Anders har i flere år også været træner for optimist sejlerne i Dragør Sejlklub. Så Anders er i høj grad et resultat af det ungdomsarbejde, som Dragør Sejlklub har prioriterer højt i mange år.

Dragør Sejlklub indstiller Anders Halsteen Thomsen til Dragør Kommunes Sports- og Kulturpris, da vi synes, at han skal have en anerkendelse for at have trænet hårdt, vedholdende og målrettet i så mange år – fra optimistsejler til 49er sejler på vej til OL i Rio 2016.

Dragør Sejlklub